Verplichte Nascholing | Code 95

Nederland kent als een van de weinige landen in Europa het vakbekwaamheids-diploma; het bekende CCV-B chauffeursdiploma. Dat gaat veranderen.
Vanaf september 2008 voor buschauffeurs en vanaf september 2009 voor vrachtwagenchauffeurs wordt een apart vakbekwaamheidsdiploma verplicht in alle EU-landen.

Een nieuw onderdeel is de nascholing. Beroepschauffeurs in loondienst of zelfstandig moeten 35 uur nascholing per 5 jaar volgen , gemiddeld 1 dag ( 7 uur ) per jaar.
Bij aanvang is er een overgangsregeling van 7 jaar mogelijk.
Het is raadzaam de nascholing te spreiden.De nascholing moet niet alleen een verplichting zijn maar ook leerzaam dat bijdraagt
aan de kwaliteit. De CCV heeft samen met de sector geprobeerd om de nascholing
zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag van chauffeurs en werkgevers, zodat nascholing maximaal rendement oplevert.

CCV heeft een 60 tal cursussen voorgeschreven van theorie en praktijk. Iedere chauffeur en/of werkgever kan zijn eigen programma samenstellen dat zoveel mogelijk aansluit bij de dagelijkse praktijk. Echter het is wel verplicht voor iedere chauffeur om minimaal 7 uur praktijkles te volgen binnen 5 jaar. De nascholing kent geen examenplicht; het gaat om het volgen van cursussen. Het kan echter voorkomen dat een cursus wordt afgesloten met een examen ter verkrijging van een diploma of certificaat.
Eis is wel dat de nascholing wordt gevolgd bij een opleidingsinstituut dat door de CCV erkend is.
Meer informatie kunt u vinden op www.cbr.nl.

Als erkend CCV opleider zal Logic-all ook deze nascholing verzorgen.
Wenst u meer informatie ? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Zie onderstaand voor ons nascholingsaanbod: